April 18, 2016

Informatie EUC 2017

Informatie EUC 2017

Sinds 2005 organiseerde de Europese Studentensportkoepel EUSA jaarlijks een Europees Universiteitskampioenschap Roeien (EUC Rowing). Als gevolg van de invoering van zogenaamde European University Games (waarbij roeien niet standaard op het programma staat) in 2012, krijgt het EUC Rowing voortaan een tweejaarlijkse frequentie. Dit jaar zal het EUC Rowing worden gevaren op 13 tot en met 16 juli 2017 in Subotica (Servië).

Deelname:

  • Het EUC is -net als bijvoorbeeld de Varsity- een wedstrijd tussen universiteiten. Combinatieploegen zijn dan ook niet toegestaan. De enige uitzondering op deze regel zijn combinaties van verenigingen binnen één universiteitsstad (een Orca/Triton-combinatie mag dus bijvoorbeeld wel, een Thêta/Vidar ploeg niet).
  • Je mag deelnemen als je tussen de 17-30 jaar bent en WO of een HBO-studie volgt. Ben je afgestudeerd in collegejaar 2016/2017 dan mag je ook nog meedoen.
  • Deelname is in principe op eigen kosten (zie toeliching hieronder).

De kosten voor deelname bedragen:

  • Entry Fee: 30,- euro per persoon
  • Participation fee: 65,- euro per persoon per nacht
  • Coaches betalen hetzelfde als roeiers/stuurtjes
  • Daarnaast komen er nog kosten bij voor botentransport (of boothuur) en vervoer naar Servië.
  • Denk daarnaast aan eventuele extra kosten voor een speciaal universiteitspakje (niet verplicht, zolang je maar uniform bent).

Kwalificatie

Ploegen die in aanmerking willen komen voor deelname aan het EUC moeten zich hiervoor kwalificeren. De Westelijke Regatta (20/21 mei) is hiervoor aangewezen als kwalificatiemoment.  De kwalificatie-eisen worden in februari bekendgemaakt op de website van het NSRF en via de vereningsbesturen, tevens worden op dat moment de overige deadlines bekend gemaakt.

Tijdens het EUC 2017 worden de volgende velden verroeid:

M1x       LM1x     W1x      LW1x

M2x       LM2x     W2x      LW2x

M2-       LM2-     W2-

M4-       LM4-     W4-

M4x       LM4x     W4x      LW4x

M8+      LM8+    W8+

Kijk voor meer informatie over de wedstrijd op de website. Vragen of opmerkingen kunnen gestuurd worden naar Eveline Wouters (commissaris wedstrijdroeien der NSRF), te bereiken via wedstrijd@nsrf.nl