Informatie EUG 2021

 

European Universities Games 2021, Belgrado (Servië)

Sinds 2012 organiseert de Europese Studentensportkoepel EUSA, alternerend het European Universities Rowing Championship (EUC) en de European Universities Games (EUG), waarbij studentenploegen onder de naam van de universiteit zullen starten.

UPDATE:

Op 22 maart 2021 is bekend gemaakt dat het EUG niet door zal gaan in Juli 2021. De organisatie kijkt nog naar de mogelijkheid om het later in het jaar te organiseren. Indien dat niet mogelijk is, zal het evenement dus niet doorgaan. Zodra er meer bekend is wordt dat hier geplaatst.

European Universities Games will not be held in Belgrade this July

—-

Dit jaar is het de beurt aan EUG2020 en dat zal plaatsvinden in Belgrado, Servië. De wedstrijd is bedoeld voor subtop-roeiers van studenten roeiverenigingen die internationale ervaring willen opdoen, eventueel om in de toekomst van hun roeicarrière aansluiting te vinden bij de bond. De inschrijvingen van de universiteiten worden geregeld door Studentensport Nederland (SSN), waarna de NSRF verantwoordelijk is voor de inschrijving en begeleiding van de roeiers in het voortraject van de wedstrijd, maar ook tijdens de wedstrijd zelf. Om deelname aan het EUG/EUC te laten gelden als toegevoegde waarde, wordt er een richtlijn gehanteerd voor kwalificatie van 92% van de Golden Medal Standard (GMS) van de KNRB. Coaches en verenigingsbesturen zijn zelf verantwoordelijk voor het inschatten van het niveau van de ploegen.

Deze pagina bevat praktische informatie over de wedstrijd zoals de te starten velden, verschillende data en een globaal overzicht van de kosten. Ervaringen van voorgaande deelnemers van het EUG/EUC kunt u hier vinden.

Velden
Er is nog geen officiële communicatie vanuit de organisatie geweest over de velden die worden uitgeschreven tijdens het EUG2020. Naar verwachting (uitgaande van vorige edities), zullen dit de volgende velden zijn:

M1x  

M2x  

M2-

M4-

M4x

M8+

LM1x

LM2x

LM2-    

LM4-

LM4x

 

W1x

W2x

W2-   

W4-   

W4x  

W8+

LW1x

LW2x

 

LW4-

LW4x

 

Per veld mogen maximaal drie Nederlandse ploegen deelnemen. De NSRF streeft ernaar een zo divers mogelijke bezetting te realiseren.

Wedstrijd data

 12 juli 2021

aankomst in Belgrado (vanaf deze dag kan er gebruik worden gemaakt van de accommodatie)

13 juli

trainingsdag en General team meeting (GTM)

14-16 juli

wedstrijddagen

17 juli

vertrek

De wedstrijd zal volgens FISA-richtlijnen gevaren worden in een kunstmatig aangelegde roeibaan ‘Sava Lake’. Informatie over de faciliteiten bij de baan wordt in een later stadium nog gecommuniceerd met de deelnemers. De openingsceremonie zal plaastsvinden op 14 juli.

Voorwaarden
Roeiers die in aanmerking wensen te komen voor EUG/EUG zullen aan de volgende eisen moeten voldoen:

– Het EUC/EUG is -net als bijvoorbeeld de Varsity- een wedstrijd tussen universiteiten. Combinatieploegen zijn dan niet toegestaan zonder dispensatieregeling. De enige uitzondering op deze regel zijn combinaties van verenigingen binnen één universiteitsstad (een Orca/Triton-combinatie mag dus bijvoorbeeld wel, een Thêta/Vidar ploeg niet).

– Een deelnemer dient tussen 17-30 jaar oud te zijn en volgt een WO of een HBO-studie. 

– Een roeier die afgestudeerd is in het voorafgaande collegejaar mag alsnog meedoen aan het EUC/EUG.

– De vereniging of sportkoepel van de stad is aangesloten bij Studentensport Nederland (SSN)

– Deelname is op eigen kosten

– De deelnemer gaat akkoord met het starten in de officiële NSRF-kledij. Het pakje wordt bekostigd door de deelnemer zelf en kan worden gepersonaliseerd met sponsor of vereniging kleuren en logo’s.

Procedure
Ploegen die in aanmerking willen komen voor deelname aan het EUC/EUG, dienen zich te kwalificeren. De kwalificatie wedstrijd is vastgesteld; Raceroei Regatta 1 & 2 Mei 2021. De procedure werkt als volgt:

– Geïnteresseerde ploegen moeten zich opgeven via het inschrijfformulier, hier te vinden. 

– Ploegen die zich aanmelden zullen akkoord gaan met de kosten van het EUC/EUG.

– Ploegen die zich terugtrekken na kwalificatie betalen alsnog de EUSA-fee.

Geïnteresseerde ploegen zullen tijdens de kwalificatiewedstrijd in het desbetreffende NSK-veld starten waarin de deelnemers willen uitkomen tijdens het EUC/EUG. De NSK-velden zijn Elite velden. Ploegen die zich willen kwaliciferen en tevens ingeschrijven staan in het KNRB Developmentklassement, mogen zich proberen te kwalificeren middels de Developmentvelden, te weten, DDev4-, HDev4-, LHDev4-, LDDev2x, DDev2x, LHDev2x en HDev2x

– Aan de hand van de kwalificatiewedstrijd zal er worden bepaald worden wie in aanmerking komen voor deelname aan het EUC. Deze kwalificatie zal gebaseerd zijn op geroeide tijden.

Kwalificeren voor meerdere nummers als roeier is toegestaan, maar wordt afgeraden. Daarna zal er gekozen moeten worden in welk veld de deelnemer(s) zal/zullen deelnemen tijdens het EUC/EUG. Mocht er plek over zijn op de botenwagen, dan is dubbel starten bespreekbaar (op eigen risico). 

Kosten
– Deelname aan het EUG/EUC is op eigen kosten

– Participation fee bedraagt €70 per persoon per nacht (overnachting, transport, maaltijden). Dus 5 nachten x €70 = €350 per persoon.

– EUSA Entry Fee (inschrijfgeld, deelname aan de wedstrijd) bedraagt €30 per persoon

– Stuurtjes en coaches betalen dezelfde bedragen als de roeiers.

– Botenwagentransport wordt centraal geregeld door de NSRF, maar de kosten gelden als eigen bijdrage van de roeiers.

– De reis naar Belgrado moet zelf worden geregeld en zelf worden bekostigd.

– Het gepersonaliseerde NSRF-pakje is op eigen kosten.

Faciliteiten
Accommodaties worden toegewezen door de organisatie. Op de indeling heeft de NSRF dus geen invloed. Toewijzing geschiedt willekeurig en per universiteit.

Catering wordt geregeld door de universiteit en geconsumeerd op de daarvoor bestemde locaties.

Meer informatie
De officiële website van de wedstrijd is https://eug2020.eu/rowing/. Voor vragen of opmerkingen kan je terecht bij Vincent Wassenaar, via wedstrijdroeien@nsrf.nl