Kwalificatie WUC 2020

World University Rowing Championships 2020, Kroatië

UPDATE 19-Maart-2020: Afgelasting WUC2020

Het WUC is afgelast vanwege het niet kunnen vinden van een geschikte locatie in combinatie met het COVID-19 virus. Dat heeft de volgende implicaties:

  • Alle inschrijvingen voor het WUC2020 vervallen.
  • Ploegen mogen zich, indien gewenst, wel overschrijven voor kwalificatie voor het EUG.

——-

Het WUC zal dit jaar voor de 16de keer worden georganiseerd en dit jaar zal het plaatsvinden in Zagreb, Kroatië. De NSRF faciliteert de uitzending om (sub)toppers een kans te geven buitenlandse ervaring op te doen en in de toekomst van hun roeicarrière aansluiting te vinden bij de bond. De KNRB heeft hierin een adviserende rol. Het niveau van het WUC zal naar verwachting gelijk zijn aan het niveau van het WK U23. Om deelname aan het WUC te laten gelden als toegevoegde waarde, wordt er geadviseerd om alleen ploegen te laten kwalificeren die voldoen aan 96% van het GMS.

 

Velden

 

 

 

 

 

Voorwaarden
Ploegen die in aanmerking wensen te komen voor kwalificatie voor het FISU WUC zullen moeten voldoen aan de volgende eisen:

– Een Nederlandse nationaliteit te hebben
– De ploeg kan zich aantoonbaar meten met de (sub)top van het Nederlandse roeien, de richtlijn hierbij is 96% van de GMS, zoals vastgesteld door de KNRB.
– Een deelnemer is ingeschreven bij een WO of HBO onderwijsinstelling in Nederland
– Een deelnemer is tussen de 18 en 25 jaar oud. Voor het WUC2020 moet een deelnemer dus geboren zijn tussen 1995 en 2002.
– De vereniging of sportkoepel van de stad waarin de onderwijsinstelling staat geregistreerd is aangesloten bij Studentensport Nederland (SSN)
– Deelname is op eigen kosten
– De deelnemer gaat akkoord met het starten in het officiële roeitenue van de KNRB en de kosten van dit tenue
– Het botentransport zal georganiseerd worden door de NSRF en de kosten worden doorberekend aan de deelnemende ploegen

Daarnaast volgen de volgende restricties:
– Per veld mag er maximaal één Nederlandse ploeg het WUC starten.
– Er geldt een restrictie voor het aantal (geaccrediteerde) coaches. In aanloop naar het evenement wordt hier meer bekend overgemaakt.

Programma
Volgt.

Kosten
– Deelname aan het WUC is op eigen kosten.
– Participation fee voor roeiers bedraagt €70 per persoon per dag (overnachting, transport, maaltijden en deelname aan de wedstrijd).
– Participation fee voor (extra) coaches bedraagt €140 per persoon per dag.
– Vaak worden er ook bedragen gevraagd voor het inschrijven (Entry Fee) en een bijdrage voor de kamprechters (Empire Fee), deze kosten zijn echter nog niet gespecificeerd door de organisatie. Schatting op basis van eerdere edities zou dit neerkomen op €35 per deelnemer (eenmalig)

Overig
Voor vragen of opmerkingen kan je terecht bij Vincent Wassenaar, wedstrijdcommissaris NSRF, via wedstrijdroeien@nsrf.nl