Vacature binnen het NSRF bestuur: Penningmeester

Vacature binnen het NSRF bestuur: Penningmeester

Vacature binnen het NSRF bestuur: Penningmeester

Het bestuur van de Nederlandse Studenten Roeifederatie is op zoek naar geïnteresseerde kandidaten voor de functie van Penningmeester.

De Nederlandse Studenten Roei Federatie (NSRF) is al meer dan 50 jaar de belangenbehartiger van alle Nederlandse studentenroeiverenigingen. In die rol onderhoudt ze namens haar achterban contacten met nationale en internationale studentensportkoepels, de nationale roeibond en andere relevante instanties. Daarnaast is de NSRF als initiator en organisator betrokken bij een hele reeks aan evenementen. De meeste bekende daarvan zijn de jaarlijkse NSRF Slotwedstrijden en de Onervaren C4+ Competitie.

Doel van de functie

Als Penningmeester van de NSRF word je verantwoordelijk voor het beheer van de algemene financiën van de NSRF. Aangezien we afgelopen jaar zijn gefuseerd met het NOOC betekent dit dat ook deze financiën hieronder vallen. In praktijk betekent dit dat je betalingen verricht, contributiegelden van onze lidverenigingen int en declaraties van bestuursleden en overige mensen verwerkt. Bovendien maakt de Penningmeester jaarlijks de begroting op, in samenwerking met de andere bestuursleden, en presenteert deze op onze ALV. De penningmeesters van de NSRF Slotwedstrijdencommissie en de Besturencongres commissie leggen verantwoording aan jou af en het is jouw taak hun begroting te controleren. Naast deze financiële zaken maak jij als Penningmeester deel uit van een nationaal roeibestuur bestaande uit bestuursleden van verschillende vereniging. Samen zijn we verantwoordelijk voor het helpen en representeren van alle Nederlandse studenten roeiverenigingen.

De penningmeester:

  • Is actief (geweest) in een studentenroeivereniging;
  • Heeft boekhoudkundig inzicht (bijvoorbeeld opgedaan als verenigings-penningmeester).
  • Heeft interesse in ontwikkelingen in het Nederlandse studentenroeien;
  • Draagt bij aan het beleid van de NSRF;
  • Vergadert maandelijks met het NSRF-bestuur op een centrale plaats in Nederland;
  • Woont enkele malen per jaar ALV’s en andere NSRF-bijeenkomsten bij.

Wat krijg ik er voor terug?

Je zult deel uit maken van een team van bestuursleden, allen van verschillende verenigingen afkomstig. Naast het boekhoudkundige aspect kunt u zich in dit team verder ontplooien en ontwikkelen op beleidsmatig- en bestuurskundig gebied binnen de roeiwereld. De functieduur is in overleg in te vullen, maar in verband met de continuïteit wordt gestreefd naar langere beschikbaarheid (minstens twee jaar). Reiskosten worden uiteraard vergoed.

 

Herken jij jezelf in deze functieomschrijving en zie je het helemaal zitten om het geld van de Nederlandse Studenten Roeifederatie te beheren? Stuur dan jouw CV met motivatiebrief naar secretaris@nsrf.nl. De deadline is 31 september 2018.

Voor vragen kun je altijd mailen naar penningmeester@nsrf.nl.

Over de auteur

Lize Konings administrator

Geef een reactie