De NSRF zoekt een Commissaris Competitiewedstrijden!

De NSRF zoekt een Commissaris Competitiewedstrijden!

Betreft: Vacature Commissaris Competitiewedstrijden NSRF

Het bestuur van de Nederlandse Studenten Roeifederatie is op zoek naar een nieuwe Commissaris Competitiewedstrijden! Heb jij een passie voor competitieroeien en de roeiwereld? Lijkt het jou leuk om bij te dragen aan het overkoepelende orgaan van de studentenroeiwereld? Lees dan snel verder!

De NSRF
De Nederlandse Studenten Roeifederatie (NSRF) is al meer dan 50 jaar de belangenbehartiger van alle Nederlandse studentenroeiverenigingen. In die rol onderhoudt ze namens alle studenten roeiverenigingen contacten met nationale en internationale studentensportkoepels, de KNRB en andere relevante instanties. Daarnaast is de NSRF als initiator en organisator betrokken bij een aantal evenementen. De meest bekende hiervan zijn de jaarlijkse NSRF Slotwedstrijden en het NSRF Besturencongres met daarin de Aegon Bestuursbokaal.

De functie (± 5 – 10 uur per week)
Als Commissaris Competitiewedstrijden ben je samen met de Commissaris Competitieroeien verantwoordelijk voor het competitieroeien in heel Nederland. Je werkt samen met een hecht team om meer mensen aan het roeien te krijgen, ouderejaars roeien te promoten, het competitieroeien te professionaliseren en het roeiseizoen van begin tot eind zo goed mogelijk te laten verlopen. Samen met de rest van het NSRF bestuur en de KNRB Commissie Competitieroeien stel je het roeiseizoen samen en ben je bezig om een optimaal seizoen te faciliteren voor meer dan 2500 studentenroeiers door het land!

Een deel van je takenpakket bestaat uit het beheer van de (eerstejaars) NSRF Onervaren C4+ Competities. Samen met de Commissaris Competitieroeien ben je verantwoordelijk voor het samenstellen van de eerstejaars bokalen, verdeel je subsidies over alle wedstrijden en ben je wedstrijdleider van de Bakboord Bokaal, Stuurboord Bokaal en het Klassement. Dit houdt in dat je belangrijke beslissingen neemt over het verloop en de planning van alle wedstrijden en de Bokalen, ervoor zorgt dat de regels door ploegen worden nageleefd en de uitslagen verwerkt.

In samenwerking met deze commissie worden de bepalingen van alle ouderejaarsbokalen opgesteld, de standen bijgehouden en aan het eind van het seizoen de prijzen uitgereikt. Daarnaast organiseer je met KNRB Commissie Competitieroeien een aantal keer per jaar landelijke Competitie-bijeenkomsten, waar bijvoorbeeld het nieuwe seizoen wordt gepresenteerd, wordt gespard met bestuurders van alle studenten roeivereniging en ontwikkelingen in de roeisport worden besproken.

Alle werkzaamheden behalve het eventueel bijwonen van wedstrijden met je bestuursgenoten en de een-of-twee-maandelijkse NSRF bestuursvergaderingen kan je thuis doen, wanneer het jou uitkomt. De ervaring is dat het goed te combineren is met voltijd studie en eventueel een bijbaan.

Het NSRF-bestuur
Als nieuwe Commissaris Competitiewedstrijden maak je deel uit van het NSRF-bestuur, wat bestaat uit verschillende personen van verschillende verenigingen die allemaal op hun eigen manier hebben bijgedragen aan de roeiwereld. Je krijgt de kans je verder te ontplooien op beleidsmatig en bestuurskundig gebied en je bouwt een goed netwerk op. De duur van de functie is in overleg vast te stellen, maar in verband met continuïteit wordt gestreefd naar een langere beschikbaarheid van minimaal een of twee jaar.

De toekomstige Commissaris Competitiewedstrijden:

  • Heeft een hart voor het competitieroeien;
  • Is actief lid (geweest) van een studentenroeivereniging, bijvoorbeeld als roeier, binnen een commissie of bestuur;
  • Wil bijdragen aan het beleid van studentenroeiend Nederland;
  • Kan maandelijks vergaderen met het NSRF-bestuur op een centrale plaats in Nederland;
  • Durft beslissingen te nemen;
  • Kan goed organiseren en overleggen;
  • Is een teamspeler.

Meer weten?
Heb je interesse in de functie en wil je meer weten? Neem dan contact op met de huidige Commissaris Competitiewedstrijden Thymo Burgemeester via competitiewedstrijden@nsrf.nl. Solliciteren kan door een mail te sturen met bijgesloten CV en motivatiebrief naar secretaris@nsrf.nl. De deadline hiervoor is 20 november 2019.

Over de auteur

Marloes Hooghiemstra administrator

Geef een reactie