Vacature Penningmeester

Vacature Penningmeester

DEADLINE IS VERLENGD T/M 25 OKTOBER 2023

  • Betreft: Vacature Penningmeester NSRF Bestuur

Het bestuur van de Nederlandse Studenten Roeifederatie is op zoek naar geïnteresseerde kandidaten voor de functie van penningmeester.

De Nederlandse Studenten Roei Federatie (NSRF) is al bijna 50 jaar de belangenbehartiger van alle Nederlandse studentenroeiverenigingen. In die rol onderhoudt ze namens haar achterban contacten met nationale en internationale studentensportkoepels, de nationale roeibond en andere relevante instanties. Daarnaast is de NSRF als initiator en organisator betrokken bij een hele reeks aan evenementen. De meest bekende daarvan zijn de jaarlijkse NSRF Slotwedstrijden en de Onervaren C4+ Competities.

Doel van de functie
De penningmeester van de NSRF is verantwoordelijk voor het beheer van de algemene financiën, waaronder de financiën van het voormalige NOOC. Dit houdt concreet in het verrichten van betalingen, innen van contributiegelden en verwerken van declaraties. Daarnaast stelt de penningmeester in samenspraak met de rest van het bestuur elk jaar de begroting op. Verder leggen de penningmeester van de Slotwedstrijdencommissie en de penningmeester van het Besturencongres verantwoording aan jou af. Hiermee vervul je de functie van “teamplaying captain”. Afgezien van deze functie-specifieke taken is de penningmeester samen met de 7 andere bestuursleden bezig met het uitzetten en implementeren van het algemene beleid van de NSRF.

De penningmeester:

  • Is actief (geweest) in een studentenroeivereniging;
  • Heeft boekhoudkundig inzicht (bijvoorbeeld opgedaan als verenigings-penningmeester).
  • Heeft interesse in ontwikkelingen in het Nederlandse studentenroeien;
  • Draagt bij aan het beleid van de NSRF;
  • Vergadert maandelijks met het NSRF-bestuur op een centrale plaats in Nederland;
  • Woont enkele malen per jaar ALV’s en andere NSRF-bijeenkomsten bij.

Wat krijg je ervoor terug?
Je zult deel uit maken van een team van bestuursleden, allen van verschillende verenigingen afkomstig. Naast het boekhoudkundige aspect kunt u zich in dit team verder ontplooien en ontwikkelen op beleidsmatig- en bestuurskundig gebied binnen de roeiwereld. De functieduur is in overleg in te vullen, maar in verband met de continuïteit wordt gestreefd naar langere beschikbaarheid (minstens twee jaar). Reiskosten worden uiteraard vergoed.

Herken jij jezelf in deze functieomschrijving en zie je het helemaal zitten om het geld van de Nederlandse Studenten Roeifederatie te beheren? Stuur dan jouw CV met motivatiebrief naar secretaris@nsrf.nl. De deadline is 25 oktober 2023.

Voor vragen kun je altijd mailen naar penningmeester@nsrf.nl of voorzitter@nsrf.nl .

Bijlage: Vacature Penningmeester

Over de auteur

Margit Venemans administrator