Sponsoren & Partners

Aegon Nederland maakt deel uit van Aegon N.V. en is één van de grootste levens- en pensioenverzekeraars van Nederland.

Het hoofdkantoor van Aegon N.V. is gevestigd in Den Haag. Met ongeveer 28.000 medewerkers bedient Aegon N.V. miljoenen klanten in meer dan twintig landen in Amerika, Europa en Azië. In Nederland biedt Aegon Nederland met zo’n 5500 medewerkers begrijpelijke financiële oplossingen voor ongeveer 4 miljoen klanten. Wij voelen ons verantwoordelijk voor de financiële bewustwording en ontwikkeling van mensen zodat zij zelf bewust keuzes kunnen maken voor hun financiële toekomst.De sporter staat centraal in de sponsorvisie van Aegon. De sportieve ontwikkeling van sporters staat voorop, wij helpen hen hun droom te verwezenlijken. Aegon is sponsor van de toekomst. Tot 2009 decennialang in het schaatsen en met ingang van het seizoen 2007-2008 als hoofdsponsor van Ajax. Aegon is sinds 2007 ook actief als sponsor van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond en vanaf 2010 als hoofdsponsor. Vanaf 2008 reikt Aegon de Aegon Bestuursbokaal uit aan het bestuur van de best presterende studentenroeivereniging, juist om die verenigingen op een hoger plan te brengen en zo te helpen bij de ontwikkeling van talent binnen het roeien en besturen. Sinds 2012 is Aegon ook hoofdsponsor van de Nederlandse Studenten Roei Federatie en daarmee een belangrijke partner en adviseur voor onder andere de slotwedstrijden en het besturencongres.

Hoofdsponsor:

De Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB)

De KNRB is de overkoepelende organisatie van alle roeiverenigingen in Nederland. De KNRB is opgericht op 21 januari 1917. De KNRB zet zich in voor deze verenigingen op het gebied van accommodatie, roeiwater, opleidingen en promotie van de roeisport. Daarnaast behartigen we de belangen van de topsport ten behoeve van uitzendingen naar WK’s en Olympische Spelen.

Nederland telt 119 roeiverenigingen met ruim 33.000 leden. De verenigingen zijn onder te verdelen in reguliere verenigingen en  studentenverenigingen. De gemiddelde leeftijd van de roeier is ruim 39 jaar en de verdeling mannen/vrouwen is ongeveer 50/50. De grootste groep leden valt in de leeftijdscategorie van 20 tot 25 jaar. Bij reguliere verenigingen is de gemiddelde leeftijd 47 jaar en bij studentenroeiverenigingen 22 jaar.

Binnen de KNRB zijn naast een bestuur, medewerkers op het bondsbureau en bondscoaches, veel vrijwilligers actief in commissies en werkgroepen.

Partner: