Wedstrijdroeien

De Nederlandse Studenten Roei Federatie is op het gebied van wedstrijdroeien de gesprekspartner van de Koninklijke Nederlandse Roeibond. Met name het subtopstimulatiebeleid (development) is een belangrijk speerpunt van de NSRF. Ook worden ontwikkelingen op het gebied van reglementen, wedstrijden en klassementen kritisch gevolgd. Waar nodig onderneemt de NSRF ook zelf actie om nieuwe ontwikkelingen te initiëren.

Nederlands Studentenkampioenschap
Onder auspiciën van Studentensport Nederland (SSN) organiseert de NSRF jaarlijks het NSK Roeien. Dit kampioenschap wordt verroeid op een van de nationale kortebaan wedstrijden. Tot en met 2019 werd het NSK verroeid op de eigen NSRF Slotwedstrijden. In het roeiseizoen 2019-2020 zal de Northwave Regatta op 23 & 24 mei het NSK verwelkomen. De NSK velden zijn daarmee ook de kwalificerende velden voor het EUG2020.

NSRF W8+ traject
Na jaren van ondersteuning bij talentonwikkeling van wedstrijdroeiers over de hele linie heeft de NSRF in 2020 met een nieuw traject een actievere rol aangenomen om deze ontwikkeling te faciliteren. Dit jaar zal er een damesacht worden geselecteerd uit jonge, enthousiaste en potentievolle wedstrijdroeisters. Het doel is om de dames in het tweede deel van de zomer en het najaar de juiste stappen te laten zetten met oog op aansluiting bij de U23 selectie. Aan de hand van goede coaching en interessante internationale wedstrijden kan de roeier zich optimaal ontwikkelen. Via de NSRF site kunnen roeiers en stuurtjes zich hiervoor opgeven.

Europees Universiteitskampioenschap
Namens Studentensport Nederland (SSN) verzorgt de NSRF afwisselend de uitzendingen naar het Europees Universiteitskampioenschap Roeien (EUC) en de Europese Studentenspelen (EUG). In 2020 is het de beurt aan het EUG in Belgrado, Servië (20 t/m 25 juli 2020).

 

Documenten