Vacature Commissaris Competitieroeien

Vacature Commissaris Competitieroeien

Betreft: Vacature Commissaris Competitieroeien NSRF. 
Het bestuur van de Nederlandse Studenten Roeifederatie is op zoek naar een nieuwe Commissaris Competitieroeien. Ben jij een verbinder die de belangen van het competitieroeien wil vertegenwoordigen op landelijk niveau? Dan kan je je interesse kenbaar maken middels een mail aan voorzitter@nsrf.nl t.a.v. Sam.

De functie
Als Commissaris Competitieroeien ben je samen met de Commissaris Competitiewedstrijden belangenbehartiger voor de >4.000 competitieroeiers in Nederland. Dit doe je door:

 • deelname aan de KNRB Competitie Commissie, welke verantwoordelijk is voor de ouderejaarsbokalen en de competitiewedstrijddata;
 • frequent contact te organiseren met de NSRF-lidverenigingen; jij vormt de brug tussen hen en het landelijk beleid;
 • het opstellen en borgen van het lange termijn beleid voor het Nederlandse competitieroeien; samen met de leden bepaal jij de toekomst van deze roeivorm.

De nieuwe commissaris Competitieroeien:

 • draagt het Nederlandse competitieroeien een warm hart toe;
 • is circa 4 uur per week beschikbaar en kan maandelijks fysiek bijeenkomen op een locatie in Nederland (meestal Utrecht);
 • heeft commissie ervaring bij een studentenroeivereniging – bestuurservaring is een pré, maar geen vereiste;
 • is intrinsiek gemotiveerd om een stap te maken naar bestuurlijke ervaring op landelijk niveau;
 • is bereid deze functie te vervullen over meerdere jaren – de duur van de functie is in overleg te bepalen.

Wat wij bieden:

 • kansen voor ontwikkeling op persoonlijk en bestuurlijk vlak, nauw contact met ervaren professionals en de gelegenheid om je netwerk aanzienlijk te vergroten;
 • een unieke kans om impact te maken bij de grootste studentensport van Nederland, naast je studie of voltijd baan;
 • onkostenvergoeding OV voor fysieke bijeenkomsten.

Meer weten?
Is je interesse gewekt en wil je meer weten? Neem dan contact op met de huidige Commissaris Competitieroeien Cornelis Zwart via competitieroeien@nsrf.nl of +31(0)6 53606306. Solliciteren kan middels een mail naar voorzitter@nsrf.nl. De deadline hiervoor is 31 mei 2024.

 

Over de NSRF
De Nederlandse Studenten Roeifederatie (NSRF) is sinds 1966 dé belangenbehartiger van de Nederlandse studentenroeisport. Overkoepelend vertegenwoordigt zij 26 studentenroeiverenigingen en daarmee indirect >18.000 atleten. In die rol onderhoudt ze contacten met (inter)nationale studentensportkoepels, de KNRB en andere relevante instanties zoals NOC*NSF. Daarnaast is de NSRF initiator en organisator van de NSRF slotwedstrijden, het besturencongres, uitzendingen naar het WUG en WUC, het Nederlands Studenten Kampioenschap C4+ roeien en de Onervaren C4+ bokalen, waarbij 440 ploegen – tezamen >3000 eerstejaarsroeiers – hun eerste stappen maken in de roeisport.

Bijlage: Vacature Commissaris Competitieroeien

Over de auteur

Commissaris Competitieroeien administrator