De NSRF is op zoek naar een nieuwe Commissaris Wedstrijden [Gesloten]

De NSRF is op zoek naar een nieuwe Commissaris Wedstrijden [Gesloten]

Betreft: Vacature Commissaris Wedstrijden NSRF
Deadline: 23 mei 2021

Het bestuur van de Nederlandse Studenten Roei Federatie zoekt naar kandidaten voor de functie van Commissaris Wedstrijden! Ben jij de nieuwe Commissaris Wedstrijden die studentenroeiend Nederland nodig heeft?

De NSRF
De Nederlandse Studenten Roei Federatie (NSRF) is al meer dan 50 jaar dé belangenbehartiger van alle Nederlandse studentenroeiverenigingen. In die rol onderhoudt ze namens haar achterban contacten met nationale en internationale studentensportkoepels, de nationale roeibond en andere relevante instanties. Daarnaast is de NSRF als initiator en organisator betrokken bij een hele reeks aan evenementen. De meest bekende daarvan zijn de jaarlijkse NSRF Slotwedstrijden, het NSRF Besturencongres en de Onervaren C4+ Competitie. Ook worden uitzendingen naar de European University Games en European/ World University Championships georganiseerd door de NSRF. In samenwerking met de rest van het NSRF-bestuur ben je actief bezig met beleid voeren om de kwaliteit van en het plezier in het studentenroeien te waarborgen.

De functie
De functie van Commissaris Wedstrijden (voorheen Commissaris Slotwedstrijden) heeft als belangrijkste taak om het studentenperspectief op de roeiwedstrijden in Nederland door te laten werken in het seizoen. Je onderhoudt  contact met de Wedstrijdcommissarissen van de lidverenigingen en organiseert samen met de Commissaris Wedstrijdroeien bijeenkomsten om de visie van de lidverenigingen op wedstrijden en wedstrijdroeien in kaart te brengen en het jaarlijkse beleid te monitoren. Je onderhoud ook contacten met de KNRB om deze visie en het beleid over te dragen en tot uitvoering te brengen.

In de functie ben je verantwoordelijk voor de aansturing van de Commissie NSRF Slotwedstrijden. In de aansturing onderhoud je ook het contact met de mede-organiserende vereniging van de Slotwedstrijden en werk je aan de lange termijn ontwikkeling en visie op de wedstrijd. 

Tot slot ben je de contactpersoon voor de stichting FISU WK 2024 Rotterdam. De NSRF heeft de eer om in 2024 het FISU WK te organiseren op de WAB, dit doet de NSRF in samenwerking met de daarvoor opgerichte stichting. 

De functie is parttime en behoeft een tijdsinvestering van gemiddeld ongeveer een dagdeel per week. Deze uren zijn zelf in te delen.

De Commissaris Wedstrijden:

  • Is meerdere jaren binnen de roeiwereld actief (geweest) vanuit een studentenroeivereniging en bij voorkeur nog lid van een studentenvereniging;
  • Heeft ervaring met de organisatie van roeiwedstrijden;
  • Heeft lef, weet van aanpakken en is communicatief sterk;
  • Heeft een kritische blik en bouwt graag aan de toekomst van de studenten-roeisport;
  • Is een teamspeler die maandelijks vergadert met het NSRF-bestuur (in tijden van corona digitaal, daarna weer op een centrale plek in Nederland zoals Utrecht).

Wat krijg jij ervoor terug?
Je maakt deel uit van een team van bestuursleden, allemaal van verschillende verenigingen afkomstig die op hun eigen manier hebben bijgedragen aan de roeiwereld. Je krijgt de kans je verder te ontplooien op beleidsmatig en bestuurskundig gebied en je bouwt een goed netwerk op. De duur van de functie is in overleg vast te stellen, maar in verband met continuïteit wordt gestreefd naar een beschikbaarheid van rond de twee jaar.

Herken jij jezelf in deze functieomschrijving en zie je het helemaal zitten om de volgende Commissaris Wedstrijden van de NSRF te worden? Stuur dan jouw CV met motivatiebrief naar secretaris@nsrf.nl en wedstrijden@nsrf.nl. De deadline is 23 mei 2021.

Voor vragen kun je altijd contact opnemen met de huidige Commissaris Wedstrijden Wouter van Groeningen via 0650602572 of wedstrijden@nsrf.nl.

Bijlage: Vacature Commissaris Wedstrijden

Over de auteur

Marloes Hooghiemstra administrator