NSRF Besturencongres

Het NSRF Besturencongres bestaat sinds 2006 en wordt jaarlijks georganiseerd door een van de lidverenigingen. Zij ontvangen de andere bestuurders met een dagthema, sprekers, workshops, lunch en borrel. Sinds 2014 is de AEGON Bestuursbokaal onderdeel van het congres, dit resulteerde in het AEGON | NSRF Besturencongres.

Op deze dag komen alle bestuurders van de Nederlandse studenten roeiverenigingen bijeen om ideeën met elkaar te delen. Een dagdeel staat in het teken van de eerste ronde van de AEGON bestuursbokaal. De besturen presenteren per vereniging een concreet doel voor aankomend jaar. De vakjury van AEGON/KNRB beoordelen de plannen en selecteren, na alle pitches, een dagwinnaar. Dit bestuur gaat naar huis met een prijs van €3500,- ten behoeve van de uitvoering van hun plan. In mei vindt vervolgens de tweede ronde plaats, alwaar gekeken wordt naar de uitvoering van de plannen. Ook daar beslist de vakjury wie de winnaar wordt. Dit bestuur wint uiteindelijke de bestuursbokaal en ontvangt de hoofdprijs van maar liefst €10.000,- voor hun vereniging.

Het volgende dagdeel van het besturencongres wordt ingevuld middels een lunch, inspirerende sprekers en workshops. Allemaal tot doel de besturen te inspireren en concreet op weg te helpen met de plannen voor de komende jaren. Daarnaast is het dé gelegenheid voor besturen om met elkaar kennis te maken, opdat ze een mooi jaar in goede samenwerking tegemoet gaan. Uiteindelijk leidend tot een nog betere roeiwereld op bestuurlijk niveau.

NSRF Besturencongres 2019 – Nijmegen
Organisatie: N.S.R.V. Phocas

NSRF Besturencongres 2018 – Utrecht
Organisatie: A.U.S.R. Orca

NSRF Besturencongres 2015 – Leiden
Organisatie: A.L.S.R.V. Asopos de Vliet