NSRF Besturencongres 2022


NSRF Besturencongres 2022

9 februari 2022 @online

Dit jaar zetten een aantal leden van de mede-organiserende vereniging T.S.R. Vidar zich in om het NSRF Besturencongres 2022 te organiseren. Voor deze editie staan de thema’s bestuurlijke vaardigheden, zelfontplooiing en zelfreflectie centraal.

Het congres zal gestreamd worden vanuit de studio van Spectrum, waardoor bezoekers het gemakkelijk vanuit huis online kunnen bijwonen.
De starttijd van het congres is 10.00 uur. De inlooptijd is 9.45 uur.


Om te zorgen voor een interactief online editie, houdt het programma het volgende in:

Spreker – Henk Jan Zwolle

Henk Jan Zwolle is voormalig roeier, waarbij hij driemaal deelnam aan de Olympische Spelen en hierbij twee medailles heeft gewonnen.

Tegenwoordig is hij inspanningsfysioloog  en helpt hij diverse mensen om beter te presteren op verschillende niveau’s.

Workshop
Stressreductie

Je pakt een mooi bestuursjaar op met alle uitdagingen van dien, maar misschien combineer je dit ook nog met een studie en probeer je ook nog familie en vrienden te zien. Iedereen ervaart weleens een periode van stress, maar als dit over een te lange periode doorgaat kan dit zorgen voor vermoeidheid, negatieve emoties, en lagere prestaties. Corona hoort inmiddels ook bij een langdurige stressor en heeft hierdoor een enorme impact. Gelukkig zijn er veel manieren om je te wapenen tegen stress. Tijdens de workshop Stressreductie van Wake Up Student Psychology & Coaching krijg je meer inzicht op wat bij jou stress verhoogt en hoe je hier mee om kunt gaan.

Workshop
Gemotiveerd & effectief je bestuursjaar beleven

Je bent al even lid van je mooie club of vereniging. Misschien heb je al eens een commissie gedaan en een aantal ALV’s gevolgd. Toen werd je plots gevraagd. Wat ontzettend mooi! Toch kent elk bestuursjaar zo zijn of haar uitdagingen. Hoe blijf je bijvoorbeeld gemotiveerd als bepaalde dingen niet doorgaan door Corona en hoe geef je prettig aan dat bepaalde zaken anders moeten? Dit en nog veel meer komt terug in deze workshop van Wake Up Student Psychhology & Coaching.

Workshop
Vertrouwenspersonen

In de afgelopen jaren wordt steeds meer erkend dat er binnen de vereniging zaken kunnen spelen die niet prettig zijn voor een lid of leden. Denk aan grensoverschrijdend gedrag, conflicten of psychische klachten. Mogelijk hebben jullie al een vertrouwenspersoon binnen de vereniging actief. Maar wat kan hij of zij verwachten en wat is een basis om aan vast te houden? Er is ruimte om ideeën ook onderling te wisselen, zodat jullie elkaar verder ondersteunen en inspireren. Wake Up Student Psychology & Coaching biedt al haar partnerverenigingen deze inzichtelijke workshop. Deze workshop is dus geschikt voor bestuursleden die de vertrouwenspersoon ondersteunen, voor vertrouwenspersonen zelf of voor de vereniging die overweegt deze positie op te zetten.

Functionarisgesprekken

Om voor meer verbinding tussen de verenigingen te zorgen zullen er functionarisgesprekken plaatsvinden voor de desbetreffende bestuursfuncties. Tijdens deze gesprekken is er interactie tussen de verenigingen en kan er kennis worden gedeeld om elkaar vooruit te helpen.