NSRF Besturencongres 2021

NSRF Besturencongres 2021

17 februari t/m 28 april 2021

Afgelopen editie heeft de mede-organiserende vereniging W.S.R. Argo acht kleine digitale congressen georganiseerd voor de studentenroeivereniging bestuurders uit heel Nederland. Hieronder is het overzicht te vinden van de aanwezige sprekers.

Congres sprekers editie 2021

Theo van den Broek

Owner and Principal headcoach at SaarRowingCente en roeicoach bij ‘Stichting Roeicoach’

Timemanagement

17 februari 2021 – Penningmeesters

Het penningmeesterschap kan één van de drukste functies binnen een bestuur zijn met meerdere hoge piekmomenten in het jaar. Het indelen van je taken, vrije tijd en hobby’s is daarom zeer belangrijk. Theo van den Broek heeft ervaring met het geven van timemanagement cursussen aan coaches, besturen en andere groepen. Hij zal je inzicht geven in wat je belangrijk vindt en je leren beter om te gaan met tijd, waardoor je gemotiveerder en efficiënter zal werken!

Patrick Frimpong

Mental coach, voormalig topsporter en Ex-international

Mentale gezondheid

24 februari 2021 – Wedstrijdcommissaris

Als wedstrijdcommissaris is jouw belangrijkste taak om het beste te halen uit je wedstrijdroeiers. Mentale gezondheid mag daarbij niet vergeten worden. Hoe zorg je ervoor dat jouw roeiers ook onder grote druk topprestaties blijven leveren? En hoe hou je je roeiers gemotiveerd in deze tijd zonder een duidelijk perspectief? Patrick Frimpong is Mental Coach en gecertificeerd DISC gedragsspecialist. Hij heeft jarenlang op professioneel niveau gebasketbald en weet uit eigen ervaring hoe het is om om te gaan met mentale problemen rondom topsport.

Tijmen van Oostenbrugge & Ton Leenders

Tijmen: Coördinator Kracht en Topsport Sports Centre de Bongerd
Ton: Kracht-Trainer en Voeding- en Suppletie-specialist

Hoe houd je roeiers fit tijdens corona?

3 maart 2021 – Competitiecommissaris

Tijmen van Oostenbrugge is coördinator kracht en topsport van het universitaire sportcentrum de Bongerd in Wageningen en is daarbij ook al jaren nauw betrokken bij de WSR Argo. Ton Leenders is sinds 1980 Kracht-Trainer en Voeding- en Suppletie-specialist van honderden topsporters in meer dan 20 takken van sport, zo begeleid hij team Jumbo-VISMA en heeft hij topsporters begeleid voor 13 Olympische Spelen.

In coronatijd staan sporters voor grote uitdagingen, vaak is sporten bij een vereniging niet of erg beperkt mogelijk. Toch is fit worden en blijven erg belangrijk voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Op woensdag 3 maart zullen Tijmen en Ton een presentatie geven over hoe roeiers fit kunnen blijven in tijden van lockdown.

Jos Lamers

Executive Chairman Unilabs en voormalig wedstrijdroeier

Van wedstrijdroeien tot het besturen van een grote organisatie – hoe doe je dit?

10 maart 2021 – Voorzitters

Jos heeft jarenlange ervaring als CEO binnen verschillende bedrijven in de biomedische industrie. Deze bedrijven hebben onder zijn leiding grote stappen gemaakt, en zijn uitgegroeid tot vooraanstaande organisaties.
Momenteel is Jos Executive Chairman van Unilabs, Europees marktleider in diagnostiek, o.a. op het gebied van Covid testen. Unilabs heeft ca. 15.000 medewerkers in 20 landen.

Het besturen van een roeivereniging onder de actuele omstandigheden vraagt om de juiste aanpak. Hierin is de rol van de voorzitter essentieel. In deze workshop zal Jos zijn brede kennis over verschillende aspecten van het besturen van organisaties delen. Ook zal hij ingaan op datgene wat hij geleerd heeft in zijn roeitijd, en hoe hem dit tot op heden nog steeds helpt in het leiden van een grote organisatie.

Marten Imelman

Sparringpartner voor leiders en voormalig wedstrijdroeier

Bedrijven binden aan vereniging

17 maart 2021 – Vicevoorzitters/Extern

Marten is al op zijn 15e begonnen met roeien en heeft zowel groeien als coachen altijd als een grote passie gezien. Met zijn maatschappelijke carrière in het bedrijfsleven viel het hem op dat hij roeien dan ook vaak als metafoor gebruikte; je kan immers groeien door te roeien. Sinds 2002 begeleidt hij professionals en teams en fungeert hij als sparring partner voor leiders. Hoe houd je je bedrijf over tien jaar nog winstgevend? Hoe verspil je geen menskracht en middelen? Op woensdag 17 maart keert hij zich tot ons als studentenverenigingen. Hij vertelt o.a. over hoe je roeien nou onder de aandacht van bedrijven kan brengen en hoe je daarmee inkomsten kan genereren. 

De workshop zal dan ook handvatten aanreiken over hoe je bedrijven kunt interesseren voor sponsoring, bedrijfsroeien of clinics.

Peter Henneveld

Systemisch Teamcoach en opleider

Systemisch leiderschap en coaching

31 maart 2021 – Secretarissen

Peter is Systemisch Teamcoach en opleider, en werkzaam bij De Bewustzijnsfabriek. Tijdens deze workshop zal Peter toelichten wat systemisch coachen inhoudt en hoe je dat kan gebruiken in een team of organisatie. Overal waar mensen met elkaar werken zijn basisordeningen van systemen aan het werk. Knelpunten kunnen aan de oppervlakte zichtbaar zijn, maar de onderliggende systemische patronen laten vaak iets anders zien. Peter zal jou als bestuurslid van een vereniging tips bieden die niet alleen in je bestuursjaar, maar ook daarbuiten van pas zullen komen!

Koen van Niekerk

Oud-bestuurslid Argo

Succesvol starten én afmaken van grootschalige projecten

14 april 2021 – Materiaalcommissarissen 

Koen van Niekerk heeft in het bestuursjaar 2017/2018 de rol van Tweede Materiaalcommissaris vervuld bij Argo en is van begin tot eind betrokken geweest bij het meerjarige hoogbouwproject. Dit project, het bouwen van een 400 m2 airco gekoelde, krachttraining- en ergometerzolder in de nok van de Wageningse botenloods, heeft gezorgd voor een enorme vergroting en verbetering van de interne ‘droge’ trainingscapaciteit, gefinancierd middels een crowdfundingsactie, Oud-Argo en betrokken (oud-)leden.

Daarnaast helpt hij nog steeds mee bij grote projecten op Argo (van zonnepanelen op de daken tot het bouwen van een botenwagen). Op woensdag 14 april zal Koen zijn kennis delen over het succesvol starten én afmaken van grootschalige projecten op roeiverenigingen, van financiën en betrokkenheid van leden tot praktische zaken en de puntjes op de i!

Tom Damen

Universitair Docent Psychologie

Leadership

28 april 2021 – Soos/bar/huisvesting/gebouw commissarissen

Tom Damen is werkzaam aan de Universiteit Utrecht en geeft daar vakken in psychologie. Daarnaast geeft hij ook cursussen in leadership, onder andere voor studenten in Honours trajecten.

Op 28 april zal hij een interactieve workshop geven over leadership. Hij zal verschillende leadership stijlen langs gaan en oefeningen aanbieden. Om deze oefeningen optimaal te kunnen doen, zal Tom je vragen om over wat kleine dingen van te voren alvast na te denken. Omdat de rol van leider je op het lijf geschreven is als bestuurslid, en helemaal als bar/soos/gebouw commissaris, sluit deze workshop goed aan bij de uitdagingen in het dagelijks leven!